1. *
 1. FAQ

  Kun je niet vinden hoe het werkt kijk dan hieronder of jouw vraag erbij zit. Je kunt ook een vraag sturen naar support@milestonepod.com. We streven ernaar om binnen 24 uur op je vraag te reageren.

 • Snelstart instructie Milestonepod

  Via de Snelstart instructie kun je lezen hoe je de Milestonepod installeert en op je app registreert. Snelstart instructie 

 • Waar moet ik de pod op mijn schoen vastmaken?

  Als je de pod ongeveer op 1/3 van de voorkant van je schoen onder je veters plaatst, krijg je de nauwkeurigste tracking. Heeft je schoen een ‘drop’ van 8 mm of meer, gebruik dan het tweede veterkruis vanaf je tenen. Als je schoen een ‘drop’ van minder dan 8 mm heeft, gebruik dan het derde veterkruis vanaf je teen.

 • Moet ik de pod op linker of mijn rechter schoen bevestigen?

  Het maak niet uit op welke schoen je de pod bevestigt. Steeds meer lopers bevestigen op iedere schoen een pod. Dit doen ze om de verschillen tussen beide benen/voeten goede te kunnen zien. Ook wordt het vaak gedaan als een loper na een blessure weer gaat trainen. Je kunt dan goed zien of er er nog een nadelige invloed op je looptechniek is. Je kunt dan in de app je pod benoemen als 'Linkerpod' en 'Rechterpod'. Lees dit artikel maar eens.

 • Kan ik de pod op meerdere schoenen bevestigen?

  Technisch gezien, ja, de MilestonePod blijft werken als je deze op een andere schoen plaatst.

  We raden het je echter sterk af en wel hierom:

  De Milestonepod houdt namelijk ook heel nauwkeurig de slijtage van je schoenen bij. De data uit de pod wordt vergeleken met de levensverwachting van de schoen volgens de gegevens van de het merk. De pod houdt dus rekening met jouw persoonlijke looptijd, kilometers en lichaamsgewicht. Zo kan de pod goed waarnemen dat de landingsimpact ten gevolge van verlaagde demping capaciteit te groot wordt en gaat het rode lampje op je schoen branden.

  Een andere reden om niet te wisselen is het feit dat je op iedere schoen anders loopt. De gemeten waarden worden dan gemixed.

  De pod telt ook precies het aantal kilometers van de schoen.
  Als je dus op iedere schoen een pod plaatst, weet je dus precies hoeveel kilometers je op de betreffende schoen hebt gelopen. Kilometerteller - zodat u precies weet hoeveel kilometers er op elk paar schoenen zitten

  Kalibratiebescherming - wanneerje de pod kalibreert, is de waarde van je loopcyclus voor die specifieke schoen; je loopcyclus verschilt vaak tussen schoentypen.

  Er is geen limiet voor het aantal pods die de MilestonePod-app kan ondersteunen.Je kunt dus probleemlos meerder pods gebruiken.

  Wanneer het tijd is om je schoenen te vervangen, stel je eenvoudig de pod opnieuw in en bevestig je deze op het nieuwe paar. Er gaan geen 'loopgegevens' verloren!

 • Hoe weet de pod wanneer ik start of stop met mijn run?

  Dankzij de gevoelige sensoren in de pod weet deze precies wanneer je start of stopt. De kleine pod is heel ‘smart’

  Als u uw sessiegegevens buiten deze parameters wilt aanpassen, kunt u dit doen. Tik op "Aanpassen & kalibreren" in het scherm Run Detail. Lees hier meer over deze functie.

  Hier zijn de ingebouwde start / stop / pauzeparameters van de pod:

  1) Een "sessie" begint wanneer jouw cadans 100 stappen per minuut of meer is, gedurende 6 minuten of langer.

  2) De pod ziet pauzes en wist deze. Een "Pauze" is minder 100 passen per minuut maak. Als de pauze langer 30 minuten is, eindigt de sessie.

  3) Een sessie wordt beschouwd als een "Run" wanneer uw cadans gemiddeld boven de 140 passen per minuut komt.

  4) Een sessie wordt beschouwd als een "Walk" wanneer uw cadans gemiddeld boven de 100 passen per minuut komt en onder de 140 per minuut ligt.

  5) Als een sessie ten minste 60% "Running" is (meer dan 140 spm), trimt de pod de wandelingen aan het begin en het einde van de sessie (dat wil zeggen warming-ups of cool-downs).

  6) Zolang je cadans meer dan 100 per minutt bedraagt.
  telt de pod alle wandelingen en lopen binnen een sessie,

  7) De pod telt elke stap en voegt deze toe aan de levensduur van de schoen (kilometerteller), zelfs als het geen deel uitmaakt van een sessie.

 • Waarom moet ik mijn lengte, gewicht en schoenmodel invoeren?

  Wanneer je synchroniseert, berekenen onze aangepaste algoritmen de meetwaarden die door de pod zijn verzameld en houden zij rekening met jouw lengte-, gewichts- en schoenenmodel. Lengte, gewicht en schoentype zijn nodig om zaken als snelheid van impact en paslengte te kunnen berekenen. Hoe meer profielinformatie je invoert, des te nauwkeuriger jouw gegevens zullen zijn.

 • Hoe kan ik de naam van de Pod wijzigen

  Hoe kan ik de naam  van de Pod wijzigen:

 • Hoe meet de de Milestonepod mijn kilometers en loopstijl

  We gebruiken sensoren met een hoge nauwkeurigheid en ook een versnellingsmeter om de positie van de voet 200 keer per seconde te meten. Deze metingen, gecombineerd met een goed begrip van run/walk biomechanica, stellen ons in staat om geavanceerde algoritmen rond onze metingen te bouwen.

   

  Wanneer je synchroniseert, combineren onze aangepaste algoritmen deze cijfers en geven dit een bruikbare vorm die je in de app ziet. De algoritmen houden ook rekening met je lengte, gewicht en schoenmodel. Hoogte, gewicht en schoentype zijn nodig om zaken als snelheid van impact en paslengte te berekenen.

 • Hoe kalibreer ik en pas ik mijn 'sessie' aan?

  We hebben altijd al de mogelijkheid geboden om een afstand te kalibreren. Met een app-update in augustus 2017 hebben we de mogelijkheid toegevoegd om ook de duur aan te passen. Zo doe je het:

  Duur Aanpassing
  Wijzig de start- en/of eindtijd van uw sessie ( bijvoorbeel cool-down en/of opwarmminuten verwijderen of toevoegen. Dit wordt opgeslagen in de Run Log. Heeft slechts op één sessie effect.

  Afstandskalibratie
  Bewerk de totale afstand. Wordt opgeslagen in het Run Log. Stuurt een bijgewerkt algoritme naar je pod en beïnvloedt alle toekomstige sessies. Pod moet ‘wakker’ en beschikbaar zijn.

  Hier is hoe het proces "Aanpassen en kalibreren" werkt (zie schermafbeeldingen ver beneden):

  1 - Tik op "Aanpassen & kalibreren"
  Zie linksboven in het scherm Details uitvoeren, net onder de afstand.

   

  2 - Bekijk je sessie
  Eerst zie je een visuele grafiek vanje hele sessie. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, tik je op ADJUST.

   

  3- Stel duur in
  Vervolgens kunt u de begin-/eindtijden vanje sessie wijzigen. Dit is optioneel. Tik op VOLGENDE.

   

  4- Afstand kalibreren
  Voer de bekende afstand in. Tik op GEREED.

 • Hoe wordt de voetlanding gemeten?

  De MilestonePod ziet precies waar je voet de grond het eerst raakt. Sommige mid-voetlanders raken met hun hiel het eerst de grond, maar uiteindelijk "landen" zij hun gewicht op de middenvoet. Onze voetlanding gegevens zijn door een aantal laboratoria en universiteiten geëvalueerd en zijn als nauwkeurig beoordeeld.

   

  De meetgegevens zijn een gemiddeld binnen een specifieke minuut tijdens de run. Als je bijvoorbeeld een minuut lang voor 51% op je hiel landt en 49% op je midvoet, wordt die minuut als hiel- landing beschouwd.
      
  Onze algoritme is erg gevoelig, wat betekent dat als je de grond maar een klein beetje aanraakt met je hiel, dit wordt beschouwd als hiel landing.
      
  De plaats van de pod op de schoen is van belang voor een juiste meting. Zorg ervoor dat je pod op de meest ideale positie wordt geplaatst. Voor een nauwkeurige meting : ongeveer 1/4 vanaf de teen op de schoen. Als je schoen een drop van 8 mm of meer heeft, gebruik dan het tweede veterkruis vanaf uw teen. Als je schoen een drop heeft van minder dan 8 mm, gebruik dan het derde veterkruis van je teen.

 • Volgens de App ben ik een haklander maar ik weet zeker dat dit niet zo is...

  De MilestonePod ziet precies waar je voet de grond het eerst raakt. Sommige mid-voetlanders raken met hun hiel het eerst de grond, maar uiteindelijk "landen" zij hun gewicht op de middenvoet. Onze voetlanding gegevens zijn door een aantal laboratoria en universiteiten geëvalueerd en zijn als nauwkeurig beoordeeld.

   

  De meetgegevens zijn een gemiddeld binnen een specifieke minuut tijdens de run. Als je bijvoorbeeld een minuut lang voor 51% op je hiel landt en 49% op je midvoet, wordt die minuut als hiel- landing beschouwd.
      
  Onze algoritme is erg gevoelig, wat betekent dat als je de grond maar een klein beetje aanraakt met je hiel, dit wordt beschouwd als een hiel landing.
      
   De plaats van de pod op de schoen is van belang voor een juiste meting. Zorg ervoor dat je pod op de meest ideale positie wordt geplaatst. Voor een nauwkeurige meting : ongeveer 1/4 vanaf de teen op de schoen. Als je schoen een drop van 8 mm of meer heeft, gebruik dan u het tweede veterkruis vanaf uw teen. Als je schoen een drop heeft van minder dan 8 mm, gebruik dan het derde veterkruis van je teen.

 • Wat moet ik doen als ik een nieuwe schoen wil toevoegen?

  Je kunt dezelfde pod blijven gebruiken! Met de MilestonePod-app kun je de pod opnieuw instellen en bijwerken met de nieuwe schoeninformatie. Je kunt zo vaak als nodig de pod opnieuw instellen en er zullen geen run-gegevens verloren gaan!

   

  Zo doe je het : tik vanuit je Dashboard op het Pod-pictogram. Kies tweemaal RESETTEN en volg dan de aanwijzingen om je nieuwe schoeninformatie in te voeren. Klaar!

 • Kan ik meerdere pods aan de App toevoegen?

  Er is geen limiet voor het aantal pods dat met een MilestonePod-app kan worden gesynchroniseerd. Als je je verschillende pods wilt bekijken, veeg je het bovenste gedeelte van je Dashboard-scherm naar rechts of links.

   

  Zorg ervoor dat de juiste pod / schoen op het Dashboard wordt weergegeven voordat u synchroniseert.

   

  Als u een extra pod aan uw app wilt toevoegen, opent u het menu en kiest u VOEG EEN POD TOE / RESET. Volg daarna dezelfde stappen vanaf het moment waarop u uw eerste pod hebt toegevoegd.

 • Waar zie ik de levensduur ( slijtage) van mijn schoen?

  De schoenodometer meet de levensduur van je schoen en is altijd beschikbaar op het dashboard van uw app. Kijk ook eens naar je kleine Dashboard-loper ... merk je iets op aan zijn/haar locatie langs het parcours?

  Opmerking: Pod LEDlampje correleert met de levensduur van de schoen, niet met de levensduur van de batterij. Zie je Rood? Tijd voor nieuwe schoenen!

  De schoenodometer van de pod geeft precies aan wanneer je je schoenen moet vervangen en voorkomt zo dat je geblesseerd raakt.

 • Hoe kan ik mijn pod resetten?

  Hoe kan ik mijn pod resetten?

 • De tijdsduur komt niet overeen met mijn GPS horloge

  Houd er rekening mee dat de pod automatisch bij een pauze wordt onderbroken.

  Met zo'n passief, eenvoudig te gebruiken apparaat, moesten we een aantal 'veronderstellingen' inbouwen die zouden gelden voor 'de meeste' situaties. Auto-pause is een van deze aannames. We gaan ervan uit dat de meeste hardlopers niet willen dat hun warming –up of wandeling naar het startvak e.d, tussentijdse pauzes en 'cooling-down e.d na afloop' worden mee geteld.

  Als jouw GPS-apparaat niet is ingesteld op automatisch pauzeren en je deze niet handmatig stopt en start voor pauzes, kan de totale uitvoeringstijd afwijken. De pod meldt de nettoduur (hoe lang u daadwerkelijk hebt gelopen) Terwijl je GPS (zonder automatische pauze of handmatige pauze) de brutoduur rapporteert. Hier zie je hoe je pod vóór, tijdens en na een trainingssessie werkt:

   

  START-STOP-PAUZEPARAMETERS

   

  1) Een "sessie" begint wanneer uw cadans 100 spm of meer is, gedurende 6 minuten of langer.

   

  2) De pod ziet pauzes en wist ze. Een "Pauze" is minder dan 30 minuten minder dan 100 spm. Als een pauze langer is dan 30 minuten, eindigt de sessie.

   

  3) Een sessie wordt beschouwd als een "Run" wanneer uw cadans gemiddeld boven de 140 spm komt.

   

  4) Een sessie wordt beschouwd als een "Walk" wanneer uw cadans gemiddeld boven de 100 spm en onder de 140 spm ligt.

   

  5) Als een sessie ten minste 60% "Running" is (meer dan 140 spm), trimt de pod de wandelingen

  vanaf het begin en het einde van de sessie (dat wil zeggen warming-ups of cool-downs).

   

  6) De pod telt alle lopen en lopen binnen een sessie, zolang uw cadans meer dan 100 spm bedraagt.

   

  7) De pod telt elke stap in de richting van het totale leven van de schoen (kilometerteller), zelfs als deze niet deel uitmaakt van een sessie.

   

 • Er is een verschil in afstand tussen mijn pod en de GPS meting.

  Net als veel draagbare apparaten, moet de pod om de hoogste nauwkeurigheid te garanderen, mogelijk worden gekalibreerd. Het beste moment om te kalibreren is wanneer de pod nieuw is, wanneer de batterij nieuw is en wanneer de firmware is bijgewerkt.

   

  Om te kalibreren, ga je naar de pagina Details op je app en klik je op "tik om te kalibreren" links bovenaan, onder de afstandswaarde. Voer het juiste aantal kilometers (of kilometers) in en druk op "OK". Let op de nauwkeurigheid bij uw volgende run. Misschien moet u nog een keer kalibreren of het is nu wel goed.

 • Kan ik mijn Podgegevens in realtime ook op mijn horloge zien?

  De Pod kan via een bluetooth BLE 4.0 verbinding de cadans, paslengte, tempo, afstand en duur vergeven op horloges. Helaas kunnen niet alle apps of horloges kunnen deze beschikbare statistieken echter in realtime weergeven. Zo zijn apparaten die ANT + ™ zijn, zijn niet compatibel.

  Raadpleeg ons realtime blog voor meer informatie, waaronder een lijst met compatibele horloges en apps.

 • Welke apps en horloges werken in realtime samen met de pod?

  Op 13 juli 2017 hebben we nieuwe Firmware uitgebracht, waarmee Pod-gebruikers de mogelijkheid hebben om in realtime verbinding te maken met compatibele apps en horloges van derden.

   

  De functie volgt het standaard BLE-profiel met cadans, paslengte, tempo, afstand en duur. Niet alle apps of horloges kunnen deze beschikbare statistieken echter in realtime weergeven. Hier is de lijst met derden, vanaf 29 juni,

   

  Compatible apps:
  • Zwift Run | Currently in beta. See a quick “how to pair” VIDEO. Read a review on ZwiftBlog.
  • Strava
  • RunSocial | iOS
  • Map My Run | Only iOS confirmed. See a quick “how to pair” VIDEO
  • Wahoo Fitness
  • Adidas Train and Run
  • iSmoothRun Pro | iOS
  • Treadmill Video Game for Android


  Compatible watches:
  • Polar M400 | See a quick “how to pair” VIDEO
  • Polar M430
  • Polar V800
  • Suunto Ambit 3
  • Suunto Spartan and Spartan Ultra
  • Garmin Forerunner 935
  • Garmin Fenix 5 | See a quick “how to pair” VIDEO

 • Hoe verwijder ik een sessie?

  Hoe verwijder ik een sessie?

 • Hoe kan ik mijn data in een excel file downloaden?

  Hoe kan ik mijn data in een excel file downloaden?

 • Welke gegevens (metrics) zijn in real-time beschikbaar?

  De real-time functie van de pod volgt het standaard BLE-profiel met cadans, paslengte, tempo, afstand en duur. Niet alle apps of horloges kunnen deze beschikbare statistieken echter in realtime weergeven.

   

  De Pod zorgt er ook voor dat je deze gegevens binnen kunt zien of op andere plaatsen waar het GPS-signaal laag of inconsistent is.

 • Kan mijn pod ook in Real-time de data beschikbaar maken?

  Op 13 juli 2017 hebben we nieuwe Firmware uitgebracht, waarmee MilestonePod-gebruikers de mogelijkheid hebben om in realtime verbinding te maken met een compatibele app of horloge.

   

  De functie volgt het standaard BLE-profiel met cadans, paslengte, tempo, afstand en duur. Niet alle apps of horloges kunnen deze beschikbare statistieken echter in realtime weergeven.

   

  De minimumvereisten voor compatibiliteit: U hebt een MilestonePod-tracker en een fitness-app of horloge nodig die Foot Pod-gegevens van derden ondersteunen via Bluetooth Smart (ook wel BLE of Bluetooth 4.0 genoemd). Apparaten die ANT + ™ zijn, zijn niet compatibel.

   

  Enkele voorbeelden zijn Map My Run, Zwift Run, Polar en Suunto-horloges.

   

 • Kunnen de pod gegevens gecombineerd worden in Strava?

  Nee. Derden (zoals de MilestonePod) hebben geen toegang tot het manipuleren van gegevens in Strava - ze kunnen alleen exportgegevens sturen. Dat betekent dat alleen-watch-data en Pod-only-gegevens voor dezelfde sessie beide naar Strava (of TrainingPeaks ™) kunnen worden verzonden, maar niet samengevoegd kunnen worden. Je krijgt voor één run dus twee sessie in Strava te zien.

 • Welke batterij heb ik nodig?

  De batterij is een standaard CR 2032-horlogebatterij (Lithium 3v) die gemakkelijk te vinden is in de plaatselijke supermarkt, apotheek, bouwmarkt of benzinestation.

  Gebruik alleen de CR 2032. Er zijn andere, vergelijkbare gevormde muntbatterijen (zoals de CR 2025), maar deze hebben niet de juiste dikte voor een goede stroomaansluiting op de pod

   

*